Rozhovor s borcem kola Jirkou Vobořilem!

V utkání fotbalové HLDS III. třídy Ohnišťany – Prasek (6:0) vstřelil Jiří Vobořil hattrick, za což ho OFS zvolil borcem kola.
I v sedmatřiceti letech mu to na trávníku stále pálí.

číst dál…..

Kdy a kolik branek jste nejvíce vsítil v jednom střetnutí?
Nevzpomenu si přesně, ale když jsem hrál B třídu v Myštěvsi, dal jsem čtyři góly Slavii Hradec.

Váš hattrick rozhodl o výhře nad Praskem. Jak jste se prosazoval?
Vedoucího gólu jsem docílil střelou bez přípravy ze šestnácti metrů, kterou gólman neudržel. Druhá trefa byla na 3:0 z trestného kopu z dvaceti metrů. Třetí branka byla naší poslední, padla po sólovém úniku.

Jaká atmosféra byla v kabině po první půli, kdy jste vedli 2:0?
Výborná. Trenér nás nabádal, ať nepolevíme a pokračujeme v útočné hře a že góly přijdou. Musím pochválit fanoušky, kteří jsou úžasní, neustále nás povzbuzují. Výsledek by pro ně měl být jako omluvenka za předešlé nepovedené zápasy.

Přibližte vaši kariéru.
Vyrůstal jsem v Červeněvsi. Jako dorostence si mě vytáhl pan Ludvík do chlapů v Myštěvsi, kde jsem strávil převážnou část kariéry. Jinak jsem byl ještě na hostování v Chlumci a v Milíčevsi. Nyní jsem v Ohnišťanech na půlroční hostování z Červeněvsi.

Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Minulá sezona v Červeněvsi byla mojí nejproduktivnější (12 gólů, 20 asistencí) a to je mi sedmatřicet let. Fotbalově i fyzicky se cítím dobře, takže bych chtěl hrát na určité úrovni, kdy budu mužstvu užitečný. Samozřejmě záleží na zdraví a také na tom, zda bude o mne zájem.

Kam byste čtenáře pozval na fotbal o víkendu?
Určitě na sobotní derby do Chudonic, kde hrajeme s Novým Bydžovem C.  Na dálku budu fandit Červeněvsi, ať doma potrápí Smiřice.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *