Ohnišťany – Nový Hradec B

K prvnímu zápasu v roce 2017 jsme nastoupili doma proti rezervě Nového Hradce. Sešlo se nás 13, ale jelikož Šoltys L. a Šolín neměli zaplacené členství, zbylo nás pouze 11. Oproti tomu hosté přijeli v 15 i přes to, že jejich áčko hrálo derby s Třebší.

Již z počátku zápasu to vypadalo na oboustranně útočný fotbal. V prvních minutách jsme měli lehce navrch, ale hosté hrozili ze svých útorů, do kterých se dostávali vcelku hezkými kombinacemi. Nám chyběla přesnost v přihrávkách i v zakončení, lehce jsme ztráceli míče. Do vedení nás poslal ve 22. minutě Jiříček, kterého Kleňhar poslal za obranu a on ze souboje 1 na 1 s hostujícím golmanem zvítězil. Na tabuli se rozsvítilo 1:0. Několik šancí jsme měli my i hosté. Hosté hrozili výškovou převahou při rohových kopech, gól z něj však nedali. A to kopali dokonce 5 rohů za sebou. Do poločasu i přes šance obou mužstev gól nepadl.

Do druhého poločasu jsme nastupovali s cílem vsítit co nejdříve druhou branku a dohrát zápas v klidu. Hostům se však povedlo v 56. minutě srovnat stav na 1:1. A co hůř, v 68. minutě se hráči Nového Hradce ujali vedení 1:2. Po těchto dvanácti minutách a 2 gólech hostí to s námi nevypadalo dobře. Nicméně 3 přihrávky stačili na vyrovnání. Matějka rozehrál na Kopáče, ten posunul na Vrbu st., který vyslal dlouhý pas na Matějku a ten srovnává na 2:2. Ledová sprcha pro hosty. O 5 minut později nahrál Kopáč na Matějku a ten zvyšuje na 3:2. Šestnáct minut dokonce a stav 3:2 vypadá příznivě, začínáme se více soustředit na bránění. Hosté vysouvají jednoho ze stoperů do útoku a snaží se skóre vyrovnat. Nám se nepodařilo skórovat z přímého kopu kousek za hranicí pokutového území. Rozhodčí nastavuje tři minuty, kvůli křečím Kopáče a lehkému zdržení při navázání hry. Hostím se však již braku vstřelit nepodařilo a tak první jarní tři body zůstávají doma. Za zmínku stojí i dobrý výkon celé trojice rozhodčích.

Fakta: ŽK 1:0 ČK 0:0, PK 0:0, rozhodčí: Koza, Doležal, Částka
Góly: 
Matějka 2x, Jiříček – Došek, Rakaš
Sestavy:
Ohnišťany: 
Šoltys M., Kleňhar, Vrba V. st., Vrba V. ml., Bezvoda, Matějka, Kmínek, Dvořák, Kopáč, Sehnal, Jiříček
Nový HK B: Lorenc, Hodač, David, Bonhard, Jidra J., Jindra M., Došek, Hataš (80. Berger), Šanda (46. Darius), Přiklopil (72. Kaplan), Karola (61. Rakaš)

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *