Hodnocení trenéra podzimní části (2013)

Všichni, kdo jste viděli tabulku, tak víte, že kladné hodnocení podzimní části sezóny si nezasloužíme. Přestože další týmy v naší třídě jsou poměrně vyrovnané, myslím, že bychom si zasloužili lepší místo v tabulce.

Bohužel  posledních 6, 7 kol jsme hráli v sestavě: „kdo byl po ruce, tak hrál“, takže vymýšlet nějaké taktiky, nebo strategii, moc nešlo. Přesto jsme byli schopni i přes absenci „fotbalovějších“ kluků vytvořit skvělé akce, někdy i mírný tlak na soupeře. Mnohdy je těžké pro trenéry, když se jim nelíbí nějaké herní situace – při hře to okomentovat, neboť se jim dostane od hráčů nemilá odezva. Kluci by si měli uvědomit, že nejsou dokonalí, a měli by být soudní a přiznat chybu. A ne se urazit, atd.

Číst dál …

Já nebudu hodnotit hráče známkami, to už udělal Milan, vždy jsem Vás hodnotil jako celek, tak v  tom hodlám i teď pokračovat. Myslím si, že jste parta jako málokde, alespoň já lepší neznám, bohužel poslední dobou se tak neprojevujete, což zanechává stopu na Vašich současných  výkonech. Odráží se  to také na atmosféře po zápasech, kdy nedokážeme posedět chvilku v kabinách či v hospůdce u piva. Jistě by se nám trochu rozvázal jazyk a řekli bychom si pár fotbalových věcí, které je potřeba řešit, například, že útok nepodrží balón dostatečně dlouho, ať už tam je kdokoliv, aby se stačila nabídnout na pomoc záloha a zformovala se obrana. Tím dochází k přetěžování zálohy, ta pak v přečíslení chybuje. Tím se dostávají do hry kolikrát „běhavější“ soupeři a dochází také k přečíslení obrany, jež dostává „laciné“ góly. Nemluvě o soupeřových rozích či standardních situacích. To je náš „HROB“. Věřte, že z lavičky vypadá vše trochu jinak, než z pohledu hráče na hřišti.

Ještě bych rád zareagoval na výroky, že se moc netrénovalo. Ono ke konci podzimu se opravdu moc netrénovalo. Nebylo totiž s kým trénovat – nezlobte se, ale průměrně 3-5 lidí na tréninku, je málo. Potom se samozřejmě odehrává, že počkáme na někoho, kdo není na soupisce, abychom si mohli zahrát alespoň na malé dvě branky, všichni znáte.

Jen pro zajímavost: z 28 tréninků nejlepší Kopy (23), za ním Pešun (21), pak Čuk (15), Filip Kmínek (14), Venda a Sváťa (11), Fíla (10), Mek (9), Jirka Kmínek a Pepa (6), Roman (5), Míra, Máca ml. a Bimbo (4), Sehy, Michal a Petr N. (3), stále omluven Lukáš (1).

Účast trenérů: Já (25), Milan (18).

V Ohnišťanech hraji od necelých 17ti let, zažil jsem zde několik trenérů, řekl bych i kvalitních, co se týká III. tříd. Za zmínku stojí Ladislav Šoltys st., Ladislav Hlavatý a Zdeněk Flégl. Od nich jsem toho pochytil dost a mám za ta léta i nějaké ty hráčské zkušenosti. Nikdy jsem nepoužíval na přípravu tréninků nějaké knížky nebo net, a nikdy se nehrálo jen „báčko“ nebo se střílelo na bránu. Za dobu mého působení jako trenéra jsme měli šanci dvakrát postoupit, bohužel nám to vždy o kousek uniklo. Naše šance na postup nepramenily jen z mého trénování, ale především z přístupu kluků a sestav, v nichž se hrálo.

Děkuji hráčům za výkony a fanouškům za stálou účast na zápasech.

 

P.S. Pokud Alois Nébl bude číst tento referát a je to někdo z týmu (a já si myslím, že ano), měl by silně uvažovat o svém dalším působení v našem týmu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *