Vzpomínáme(166)

Fotbalový oddíl TJ Ohnišťany

Představujeme oddíly OFS Hradec Králové
Název oddílu: TJ OHNIŠŤANY
Rok založení: 1979

číst dál….

Nejslavnější hráči: Ladislav Šoltys st., Ladislav Hlavatý, Bohuslav Píša, Miloš Náhůnek, Mirek Syřiště, Pavel Šperk, Jirka Gernat, Miloš Matějka, Josef Šulc st., Ladislav a Pavel Šoltysovi, Jaroslav Sanko, Marcel Hlavatý, Martin a Jirka Kmínkovi, Václav Vrba, Mirek Šoltys, Petr Šoltys, Zdeněk Havelka, Petr Hlavatý, Pavel Šoltys (Bimbo), Radim Koubek, Josef Šulc ml., Lukáš a Michal Bezvodovi,…

Okénko z historie do současnosti:

 

TJ Ohnišťany byla založena v roce 1979, ale první fotbalová sezona byla zahájena v roce 1980 po malých terénních úpravách, zhotovení branek a vyměření hřiště. Místo kabin hráčům sloužil přívěs za autobus. Zanedlouho následovala výstavba kabin z dřevěných desek, které fotbalistům darovalo místní JZD. Práci řídil pan Vlastimil Šperk. Během své činnosti hrál místní fotbalový oddíl jednu sezonu okresní přebor, bylo to v letech 1983 – 1984, převážně se však hrála soutěž IV. třídy.

V tu dobu dělali místním největší radost žáci a s nimi i vidina budoucích nástupců. Na hřišti se začaly budovat „umývárky“, které se nikdy nedokončily, protože M. Dědek prohlásil, že hřiště zoře. A tak se také příští sezonu stalo, proto jsme další jaro a sezonu odehráli na hřišti v Chomuticích.

Vzestup našeho fotbalu nastal v roce 1992 po generační výměně a příchodu dorostenců do mužstva dospělých, v letech 1994 – 1995 se konal návrat do III. třídy. To nejdůležitější nás ale teprve čekalo. V červnu 1994 začaly výkopové práce na stavbě nových kabin na „novém hřišti“. Ty byly v červnu dalšího roku dokončeny a 6. srpna 1995 bylo důstojně otevřeno „nové hřiště!. Této historické akce se zúčastnily bývalí reprezentanti ČR a senioři z Chomutic.

Sezona 1996 – 1997 byla úspěšná zejména pro žáky, kteří vyhráli Hradecký pohár a bojovali o přeborníka okresu. Team mužů se v té době držel na předních místech tabulky, proto lze tuto sezonu hodnotit jako historicky nejúspěšnější.

Poté zase následoval pád do IV. třídy, ale byl založen dorost, který si vedl dobře a skončil na třetím místě okresní soutěže. Postup zpět do třetí třídy se konal o tři roky později.

V loňské sezoně nám chyběl jen malý krůček k postupu do okresního přeboru pod taktovkou našich trenérů Marcela Hlavatého  a Milana Vlasatého a díky fotbalovým zkušenostem většiny hráčů, jmenovitě: Radima Koubka, Pavla Šoltyse, Lukáše Bezvody, Míry Šoltyse, Václava Vrby a dalších.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *