Nové Město-Ohnišťany 3:7 (2:4)

Ve víkendovém programu našich fotbalistů se nacházel zápas v Novém Městě,kde jsme pokračovali v našem boji o udržení se ve III. třídě.

A úvod zápasu se nám povedl jako v říši snů. To bylo po výprasku v minulém týdnu velké překvapení pro všechny,nejvíce ale pro domácí borce,kteří se spolu s námi také pohybují v sestupových vodách.

Číst dál …

Úvod zápasu se nám navýsost povedl a rozhodl i o dalším průběhu boje. Hned ve 2. minutě Matějka napřahuje ke střele z velké dálky. A jeho tvrdá polovysoká střela z 25 m nachází svůj cíl,ještě se otře z vnitřní strany o tyč a domácí gólman je bez šance-vedeme 1:0. Po pěti minutách se dostává k centru Vojtíšek a jeho přihrávku usměrňuje rybičkou do sítě Kmínek(2:0 pro Ohnišťany). A aby toho domácí neměli dost,po několika dalších chvilkách se po akci Matějky a Kleňhara dostává k zakončení P. Šoltys a zvyšuje na 3:0.

Vypadá to že o vítězi zápasu nebude potřeba diskutovat. Naneštěstí pro nás to tak nechtějí fotbalisté nechat a začali nakopávat dlouhé míče na důrazné útočníky. Tento stal nám dělal velké problémy a na 15 minut jsme se nechali zatlačit a pouze jsme bránili. Nakonec se nám tento tlak nepodařilo ubránit a domácí v rozmezí 5 minut dvakrát skórují. A najednou je z téměř rozhodnutého pohodového zápasu opět otevřená partie.

V závěru poločasu se nám při snaze domácích o vyrovnání podaří v osobě P. Šoltyse brejk a do kabin tak odcházíme za dvougólového vedení 4:2.

Do druhého poločasu nastupujeme s vynucenou změnou sestavy,když zraněného Chalupu nahrazuje Sehnal. Toto střídání si žádá i změny v rozestavení hráčů na hřišti. Na stopera se posouvá Vrba a celých 45 minut naprosto přesně diriguje celou naši sestavu k důležitému vítězství. Místo Vrby se na střed hřiště k Matějkovi posouvá výborně hrající Kmínek(podle slov trenéra hrál jako za mlada!) a na kraj zálohy se zařazuje střídající Sehnal.

Druhý poločas začíná stejně tak jako první skončil. Domácí se snaží o zvrat v utkání,my zodpovědně bráníme a vyrážíme do rychlých protiútoků. A ta se nám mimořádně daří. Probudil se totiž náš tradiční kanonýr Šoltys. Bimbo postupně zvyšuje třemi brankami na 7:2. A to ještě několik vyložených příležitostí neproměňuje!

Za rozhodnutého stavu už domácím rezignují, naši hráči bezpečně kontrolují hru a hrají celkem pohledný fotbal,který od nich naši fanoušci dlouho neviděli. V závěru utkání vyprodukovala naše obrana snad jedinou chybu v druhém poločase a domácím se ještě podařilo snížit na konečných 3:7. Poté už hvizd rozhodčího ukončil zápas a mohla propuknou radost všech hráčů i diváků z naší další důležité výhry.

Za výkon v zápase s Novým Městem si všichni hráči zaslouží pochvalu. Nadstandartní byl po dlouhé době výkon P. Šoltyse,jehož pět branek je skvělou vizitkou. Osvědčil se i návrat Matějky do středové řady. Výkon bývalého předsedy Kmínka pochválil asistent trenéra Hlavatý slovy „řádils jako za mlada!“. Ale chválit jen některé hráče by bylo nefér. Dnes se zápas povedl všem hráčům,na výkonu by se jen těžko hledala nějaká výrazná závada.

Celé vedení a všichni hráči věří,že tyto těžce vybojované tři body budou vykročením za naší záchranou ve III. třídě. Naše záchranářské ambice dostaly touto výhrou důležitou vzpruhu a je na našich hráčích aby ji v příštím zápase na domácím trávníku proti Urbanicím potvrdili. Po předvedené hře se naše záchrana zase nezdá tak nemožná jako před týdnem.

Sestava: P. Novotný-Vojtíšek(70. Jan Novotný),Chalupa(45. Sehnal),Roman Mydlář,Bydžovský-Kleňhar,Matějka,Vrba,Kmínek-Šulc,P. Šoltys

Branky: P. Šoltys 5x,Matějka,Kmínek

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *