Vzpomínáme (167)

Derby s Červeněvsem jsme prohráli

Zápas s Červeněvsem, který byl náš poslední v azylu (tentokrát v Myštěvsi), se odehrál na dobře připraveném trávníku a před početnou diváckou kulisou, kterou si derby určitě zaslouží. Naše sestava připomíná z důvodů zranění nedalekou zříceninu Trosky (chybělo 5 lidí ze základu), ale na to se nemůžeme vymlouvat, protože kádr máme široký dost. Navíc náš soupeř se potýká se stejným problémem.

Číst dál …

V prvním poločase jsme viděli celkem pohledný fotbal, se šancemi na obou stranách. Bohužel na té soupeřově jich bylo víc a byly daleko větší, než ty naše. Červeněves v prvním poločase přehrával naše borce jednoduchou rychlou rozehrávkou směrem dopředu, které naši těkopádní hráči nestačili. Hlavně proto jsme prohráli prvních 45 minut 0:1, když gól nám dal Novák po centru našeho bývalého hráče Vobořila. Po celý poločas měl Červeněves stálou převahu, kterou už naštěstí nevyjádřil brankově. Jednou dokonce Kopáč vykopával míč z brankové čáry, ale stejně tak i hosté zachraňovali po střele Dvořáka na brankové lajně. Dlužno podotknout, že z naší strany to byla jediná vážná šance, zatímco Červeněves měl ještě další 3-4 vážné příležitosti.

Hned v úvodu druhého poločasu se po dalším pěkném centru Vobořila podařilo skórovat Trejbalovi a vypadalo to, že zápas je rozhodnutý. To se ale nelíbilo našim borcům a předvedli tzv. „zmrtvýchvstání“. Od 60. minuty jsme byli lepším mužstvem a podařilo se nám i zaslouženě góly Kopáče a Matějky vyrovnat. Nejdříve Kopi přesnou střelou z 18 metrů snížil a potom Matějka z penalty srovnal. Body ale nakonec přece jenom putovaly do Červeněvse, protože Vobořil dokončil naše zničení. V 91. min. z trestného kopu po zaváhání našeho brankáře střelou pod břevno rozhodl zápas ve prospěch hostů.

Za rozdílné výkony na obou stranách by zápasu asi slušela remíza, ale štěstí se přiklonilo k našemu soupeři. Rozdílovým mužem zápasu byl Vobořil, který byl u všech branek soupeře. Na dvě nahrál, třetí sám vstřelil!

My si můžeme reputaci vylepšit hned příští týden, kdy nás čeká další derby zápas, tentokrát se sousedními Skřivany. A určitě to nebude žádná procházka, Skřivany jsou na druhém místě tabulky, hrají o postup a ve svém středu mají druhého nejlepšího střelce III. třídy.

OHNIŠŤANY – ČERVENĚVES 2:3 (0:1)

Sestava:
Šoltys – Hlavatý ml., Vrba, Kleňhar, Sehnal – M. Bezvoda, Kopáč, Matějka, J. Kmínek – Šulc(58′ P. Novotný), Dvořák

Branky: Kopáč, Matějka

Žluté karty: Matějka, Sehnal, Kleňhar

Statistiky a tabulka:

statcelko statcerve tab27.4.2014

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *