Ohnišťany – Roudnice 2:4 (1:2)

Branky: Pavel Šoltys ml. 2x

Po minulém zápase, kdy jsem prohráli vysoko 0:4 v Malšově Lhotě, jsme na domácím pažitu (který s kvalitním trávníkem neměl po nedávné bouři moc společného) chtěli napravit svoji pošramocenou pověst. Jenže kvalitní Roudnice byla jiného názoru a nakonec se ukázalo, že naše přání bylo nad naše schopnosti.

První poločas začal vcelku dobře, míč byl častěji na našich kopačkách, ovšem v bezpečné vzdálenosti od branky hostů. Kombinace na naší polovině nebo v okolí středového kruhu k šancím nevedla, ani nemohla. Běhavější hosté čekali na naše ztráty míče (kterých bylo bohužel i díky podmáčenému terénu hodně) a okamžitě přecházeli do nebezpečných rychlých kontrů. A když se jim jeden povedlo i proměnit ve vedoucí branku, nevypadalo to s námi dobře. Obraz hry se ani po vstřeleném gólu nijak nezměnil a roudničtí byli stále v útoku nebezpečnější než my. Jenže přišel trestný kop skoro z poloviny hřiště, Matějka poslal míč na zadní tyč a Šoltys Pavel ml. se dokázal prosadit. Srovnáno na 1:1. Do konce poločasu zbývalo deset minut a nic nenasvědčovalo tomu, že se bude ještě stav měnit. Ale měnil se v poslední vteřině. Hostům vyšel brejk, naše obrana zaspala, do kabin odcházíme s jednobrankovým mankem.

Po změně stran jsme otevřeli hru ve snaze vyrovnat, ale to byla voda na mlýn hostujícího týmu. Jejich mladí hráči neměli s pohybem problém ani v druhé části hry a využívali naší bezradné útočné hry plné ztrát balónu k nebezpečným, hodně rychlým přechodům do útoku. Několikrát nás sice zachránil Pavel Šoltys st. (který tentokrát nastoupil v brance), ale dvakrát byl na útočníky Roudnice krátký i on. Podařilo se nám sice v závěru ještě snížit, znovu Šoltysem ml. na 2:4, ale na víc nám nezbyl čas. A asi ani síly. Hodně mladý tým Roudnice vyhrál na našem hřišti naprosto zaslouženě, předčil nás hlavně v pohybu, nezaostával ani fotbalově. Nebýt gólmana a nepřesného zakončení hráčů Roudnice, mohli naši věrní fanoušci vidět debakl domácího mužstva.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *