Ohnišťany – Kosičky 2:1 (1:1)

Branky: J. Novotný, Kmínek

Na podzim vyběhl náš tým k poslednímu zápasu na domácím polotrávníku, na kterém se podepsalo výrazně deštivé počasí spolu s předcházejícím utkáním odehraném minulý víkend. Naopak soupeř nás čekal excelentní, protože záloha Kosiček je v každém zápase posílena o několik hráčů A-týmu hrajícího špičku okresního přeboru. A to se projevuje i na postavení Kosiček B v tabulce, kde i ve III. třídě stejně jako áčko v okrese, hrají o postup.

V prvním poločase, na těžkém terénu, se moc krásný fotbal nedal hrát. Utkání bylo spíše o bojovnosti a obětavosti v osobních soubojích. V domácí sestavě chyběl překvapivě druhý muž kanadského bodování Kopáč, což bylo pro diváky velké překvapení (do hry se dostal až v druhém poločase). Hosté začali aktivněji než my a v 18. minutě šli zaslouženě do vedení, když se nám stejně jako v minulém zápase nevydařil náš obranný ofsajd systém. Gól v naší síti nás vyburcoval k větší aktivitě, hra se vyrovnala a zaslouženě se nám podařilo i těsně před odchodem do kabin vyrovnat J. Novotným, který šel důrazně do souboje s hostujícím brankářem a s notnou dávkou štěstí protlačil míč za jeho záda. Poločas tedy remíza 1:1.

Poločas druhý se od prvního nijak moc nelišil. Fotbalovosti si přihlížející fanoušci moc neužili, zato tvrdých osobních soubojů a zápasnického přetlačování spoustu. Terén se pomalu, ale jistě, stával neregulérním a tím rychle ubývalo i posledních záblesků fotbalu. Na těžkém rozbahněném trávníku se fotbal nedal hrát. Hra se přesouvala od jednoho vápna k druhému bez výrazných šancí a o osudu utkání mohla rozhodnout jediná vydařená akce. A ta se podařila našemu mužstvu. Pavel Šoltys st. zatáhl míč po lajně, prosadil se přes svého obránce a jeho centr našel na zadní tyči veterána Kmínka. Ten se hlavou nemýlil a poslal naše borce do vedení. V posledních 15 minutách Kosičky vrhly všechny zbylé síly do útoku ve snaze otočit běh zápasu ve svůj prospěch, ale naše pozorná obrana jim až do konce odolala a tři důležité body zůstaly doma. Musíme si ale přiznat, že zápasu by nejspíš slušela dělba bodů, protože závěrečný drtivý tlak hostů jsme odvraceli jen s pomocí paní Štěstěny! Jak důležité tyto body budou, ukáže až jaro. Naše situace v tabulce není nijak růžová – na sestupovou příčku máme náskok pouhé 4 body.

P.S. Perličkou zápasu se stala potyčka hrajícího trenéra domácích s jedním z nejlepších hráčů hostů. Ta totiž nebyla ukončena pěstním soubojem, jak očekávalo publikum, ale polibkem Bimba překvapenému soupeři.

P.P.S. Za celou sezónu hráči děkují našim skvělým neúnavným fanouškům, kteří patří k nejlepším v soutěži. Na domácím trávníku nám dokáží připravit ďábelskou atmosféru, která nás mnohokrát dovedla k zisku bodů.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *