Vzpomínáme(160)

Trocha historie(9.)

Patnáctá fotbalová sezóna 1994 – 1995:

Tým zahájil sezónu ve III.třídě příliš nepovedeným podzimem. Na jaře se hra zlepšila a tým skončil na pěkném pátém místě. Radost udělal i tým místních žáků, který skončil třetí.

Nejdůležitější akci měli členové TJ Sokol Ohnišťan teprve před sebou a tou bylo důstojné otevření nového hřiště a předání kabin. Na tuto akci byli pozvání bývalí reprezentanti České republiky a senioři z Chomutic. Tato historická akce se konala 6.srpna 1995.

Velmi pěkné počasí přilákalo veřejnost nejen z Ohnišťan, ale i širokého okolí. Neopakovatelným zážitkem bylo setkání se známými osobnostmi a přímými aktéry utkání. K zahnání žízně v horkém počasí se točila hradecká 11° a oslavy trvaly do časných ranních hodin. Přišlo 850 diváků, vypilo se 26 sudů piva a snědlo 100 kg prase.

Šestnáctá fotbalová sezóna 1995 – 1996:

Po dobrém začátku se nedokázala udržet výkonnost a od zápasu s Praskem se nepodařilo vyhrát. V tomto zápase se zranil B.Píša (vyhozené rameno), navíc operace kolena Z.Beka a potíže Petra Šoltyse byly pro tým velkou nepříjemností. Díky tomu skončil tým po podzimu na 11 místě tabulky. Jarní odvety zápasů byly věrnou kopií podzimních zápasů a stéle hrozil sestup do IV.třídy. Ten se nakonec podařilo odvrátit. V tomto období nám dělají radost žáci, kteří se už po několik let umísťují v popředí tabulky a tuto sezónu skončili druzí.

default

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *