Rozhovor s Václavem Kmínkem!

Po  nečekaném  úspěchu s  rozhovorem (Tomášem Chalupou) jsem se rozhodl (a i okolnosti k tomu nahráli) k dalšímu „pohovoru“  s naší dlouholetou oporou a „osobností Ohnišťanského fotbalu“  panem Václavem Kmínkem . Rozhovor proběhl dne 16.10.2012 na našem hřišti při tréninku žáčků a chlapů, na který se přišel podívat na svého syna a vnuka, který za nás ve dvou zápasech čtyřikrát skóroval, ale nyní již ke zmíněnému rozhovoru :

číst dál…

1) Kde jste pracoval a co nyní děláte ? Byl jsem zaměstnán jako řidič sanitky. Z  toho 13 let u rychlé lékařské pomoci a nyní jsem spokojený důchodce.

2) Hrával jste někdy fotbal ? V dorosteneckém věku jsem hrál za Tatran Vysoké Veselí na pravé záloze, později tento post hráli i moji kluci (pozn. ještě hrají) .

3) Zkuste porovnat nynější fotbalové zázemí s předchozím ? Nynější zázemí je o 100% lepší, dříve na starém hřišti byli dřevěné kabiny, a pokud pršelo, tak se hrálo vyloženě v kalužích.

4) Kde jste se byl díky fotbalu podívat a jaké zážitky vás potkaly? S kluky, když přestoupili do myštěvského dorostu, jsme po sobě tři roky postupovali a díky tomu projezdili celý Východočeský kraj. Nejotřesnější zážitek jsem měl v Nepolisech, kde jsem byl se záchranou službou, kde hráč zkolaboval a byl přivolán i vrtulník, ale hráč při převozu zemřel, potom ještě jako divák v Myštěvsi, kde hráli moji kluci zápas dorostu, kde za deště při skluzu domácího hráče musel být odvezen do nemocnice hráč hostí s otevřenou zlomeninou holenní kosti a zhruba po roce jsem ho potkal a byl po třech operacích v invalidním důchodu.

A i s naším fotbalem jsem toho také zažil dost  –   kotníky, kolena, ale hlavně koukám, aby někdo neměl při těch soubojích zapadlý jazyk a nestalo se něco horšího.

5) Na kterého hráče rád vzpomínáte? No z místních, kromě vlastních synů, na Miloše Matějku, který byl na hřišti neúnavný dříč a srdcař.

6) Vedete si některé statistiky? Statistiky si žádné nevedu, ale z Hradeckých novin si vystříhávám veškeré články, co se týče našeho fotbalu.

– 7) Srovnal by jste hru nyní s tou, kdy se začínalo? No určitě se hra zrychlila, ale vadí mi, že někteří hráči to ohnišťanské fotbalové srdíčko zapomínají a je škoda dle mého názoru, že mezi hráči není taková vůdčí postava.

8 ) A co fanoušci ? (do toho se přidává Martin (syn), já si pamatuji, že na starém hřišti byli fanoušci na školce a měli tam i transparenty). Já si myslím, že to je podobné, akorát nyní přibyly od Štefanů bubny.

9) Tak a co občerstvení ? Nyní jsou určitě lepší prostory, dříve tam měl pan Purma  klobásy z dřevěné udírny a pivo bylo taky dobrý (do toho se opět vložil Martin: klobásy tady máte jedny z nejlepších)

10) Provozoval jste ještě nějaký jiný sport? Jezdil jsem hrát hokej do Sloupna na zamrzlá luka a byl jsem v bráně, měl jsem tátovi filcové rukavice, protože v té době žádné lapačky nebyly, nohy obalené pytlema, a potom jsem hrál ještě ping pong u Píšu v hospodě, jako svazáci jsme se složili na stůl, který jsme přivezli vlakem z Hořic a kolikrát hráli až do rána

– 11)Mával nebo pískal jste někdy? No mával jsem jednou ve Stěžerách naše chlapy a byl jsem z toho krajně rozladěn, nebyla to moje parketa, protože jsem dostal jmen nejen od protihráčů.

Děkuji za rozhovor a hodně zdraví do dalších let.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *