Ladislav Šoltys a jeho odpovědi – 2.část

Ve druhé části se například dozvíte názory na simulování a nebo jak je na tom Láďa s kurzovým sázením………

13..Žluté nebo červené karty.Kolik a jestli vůbec nějaké?Kolik gólů a nahrávek se ti v kariéře povedlo,jde to zpočítat?
U žlutých karet to asi nemá spočítaný nikdo (aspoň teda já ne), ale moc jich nebylo, já byl celkem slušný hráč. A červenou jsem dostal jen jednu za celý život. Ve Skřivanech v derby s Červeněvsem za dvě žluté. První byla za úmyslnou ruku a druhá za větu: “Co čumíš vole?” směrem k hlavnímu rozhodčímu.

14.Co říkáš na časté simulování a filmování faulů?
Já to rád nemám, nikomu jsem za to chválu neskládal a že jsem takových hráčů zažil mezi spoluhráči (Lerby, Vašek Vrba, Bimbo, Jirka Vlach, …), na druhou stranu musím uznat, že nafilmovaná penalta v poslední minutě zápasu za stavu 0:0 má něco do sebe! Mě osobně se ale třeba nelíbí ani sportovní přerušení hry od protihráčů. Od přerušení hry tam je podle pravidel sudí. Když se někdo válí, ať hrajou v deseti. A i když předcházel faul, omluvit se můžeš v přerušené hře …

15.Tvůj názor na dnešní rozhodčí?
Rozhodčí jsou taky jen lidi, v dobách kdy jsem byl mladší, tak jsem si občas jejich směrem taky zanadával, protože jsem si myslel, že chyby dělají úmyslně. Ale s věkem přijde uklidnění a dneska už vím, že většina chyb rozhodčích byla prostě jen chyba.

16.Spoluhráč a trenér s kterým se ti dobře hrálo,respektive pod kterým jsi rád hrál?
Spoluhráče ti Pavle jmenovat nebudu, já se cítil jako ryba ve vodě ve Skřivanech a musel bych ti vyjmenovat všechny spoluhráče! Na trenéry už ses ptal na začátku rozhovoru a je tam i moje odpověď.

17.Pamatuješ staré hřiště pod „Sucharďákem“,jak se ti líbí nové a včem se liší ?
Ano, to hřiště pamatuju. Moc mistrovských zápasů jsem na něm neodehrál. Pár zápasů za žáky a několik přípravných za Ohnišťany, kdy jsem byl hráčem Myštěvse. A samozřejmě spoustu tréninků s Pavlem Šperkem, Jirkou Pourem, Alešem Bačou a Zdenkem Havelkou.
Ale strávil jsem na něm téměr celé dětství. My jinam jako děti skoro nechodili, počítače a PS4 nebyly a jiný sport než fotbal nebo bandy hokej se na vesnici nehrál. A později i nějaká ta odpracovaná brigádnická hodina, přestože jsem nebyl členem mužstva. Takže ke starému hřišti mám citový vztah.
Čím se liší, to nejde ani vyjmenovat. Ve všem.

18.Co sport a sázení?Sázíš?A jak ti to jde?
Sport a sázení jde u mě ruku v ruce. Poslední dobou sice už moc peněz neprosázím, ale byly doby, kdy jsem měl sázení jako hlavní koníček. Jako většina sázkařů jsem si myslel, že by mě to mohlo živit. To nedopadlo. Z toho i vyplývá, jak mě to jde. Nejde! Ale i tak sázím, nebo se vsázím rád a hodně.

19.Máš nějaké nabídky po posledním trenérském angažmá?
Po posledním angažmá přišly nějaké nabídky. Ale ty jsem z osobních důvodů odmítl. A protože jsem docela ješitnej, každý nevydařený konec si hodně vztahuju na sebe, do dalšího angažmá už se nechystám. Ale jak se říká – “Nikdy neříkej nikdy”.

20.V jakém klubu by si chtěl být hlavním trenérem?
Takhle já si otázku nekladu. V dobách, kdy jsem měl zájem trénovat, zněla otáka: “Kde mě chtějí jako hlavního trenéra”. A vím naprosto přesně, kde by mě v tuto chvíli jako trenéra nechtěli!

21. Nějaké fotbalové cíle do budoucna?
Fotbalové cíle nemám žádné, já se fotbalem pouze bavím a k tomu už žádné cíle nepatří. Cíl tě vždy nutí dělat něco navíc nad rámec zábavy a to potom už není ta pravá zábava!

22. Jak dlouho ti trvalo založení stránek pro ohnišťanský fotbal a kolik času ti zabrala každodení aktualizace novinek?
Dlouho. Ale to bylo ovlivněno tím, že moje znalosti v tvorbě stránek se rovnaly zelené louce a ještě hodně nakrátko posekané. Na stránkách Ohnišťan jsem se vlastně naučil 90% svých znalostí.
Pokud bych to měl nějak zhruba odhadnout, tak stránky jsem spouštěl nějak na začátku března a pracovat jsem na nich začal o Vánocích, kdy je hodně volna. Trvalo to tedy zhruba dva, dva a půl měsíce, kdy jsem se po návratu ze zaměstnání nevěnoval ničemu jinému.
Kolik trvala každodenní aktualizace? To by se muselo zprůměrovat, omrknout jestli není nějaký problém trvá pár vteřin. Vyřešit problém (který byl za správcování Sváti s fotkama) trvalo několik dní a spoustu mailů s provozovatelem hostingu, nebo hledání po různých fórech. Napsat trochu obšírnější referát, když do toho nebudu počítat focení a sledování statistik při zápase (z kterého pak máš poloviční zábavu) trvá tak hodinu, někdy i víc. A tabulky, fotogalerie apod. – pondělní večery. K tomu se asi můžeš vyjádřit i ty, nebo Sváťa.

23.Jsi spokojen s tím jak stránky fungují v dnešní době,?
Pokud jde o chod stránek, tak s tím spokojený jsem. Zatím běží a aktualizace tabulek a ostatních statistik je aktuální. S obsahem už to tak veselé není. Myslím, že z podzimu nebyly referáty ze všech zápasů, ze žákovských jsou s docela velkým zpožděním. Seriál z historie je moje práce, o dění z klubu se toho na stránkách moc nedozvíme. Ale chápu, že s tím ty nic neuděláš, když ti nemá kdo dodat informace. Navíc to myslím děláš taky zadarmo (abych nikomu nekřivdil, musím přiznat, že jsem dostal 500,-) a čas který věnuješ stránkám, musíš někde někomu sebrat!

24.Na závěr když můžeš popřát něco naší(české) kopané-co to bude?
Pokud tím “naší” myslíš ohnišťanskou, tak všem přeju postup. Docela bych chtěl Ohnišťany vidět v okresním přeboru.
Českému fotbalu bych přál, aby postupoval na velké turnaje. Ale to jen kvůli sobě, protože mě pak víc baví na fotbal koukat v TV. Přece jenom zápas ČR – Argentina je lepší, než Bosna – Argentina. Alespoň pro mě!

Zveřejnit se má vše co bylo napsáno a tak je tu dodatek od Ládi…..

Závěrem tě jen poprosím, aby jsi zveřejnění rozhovoru zvážil. Není asi tajemstvím ani pro tebe, že jsem v současné době v Ohnišťanech v klatbě, kvůli svému názoru (o který někteří, např. prezident klubu a další, nestojí), se kterým se já nijak netajím. Já olej do ohně přilévám rád, alespoň se něco děje, jenže by se to mohlo promítnout i do náhledu na Tebe!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *