Rozhovor: Jiří Vobořil

1)Spoustu fanoušků Ohnišťan zajímá, proč si volil návrat do loni sestupem ohroženého týmu Ohnišťan?

Já jsem vlastně po znechucení z minulé sezóny, kdy nejen já jsem byl překvapený, co je v některých klubech možný a není snaha s tím něco udělat, tak jsem chtěl s fotbalem skončit a věnovat se o to víc svému synovi, který nastoupil do mini přípravky v Novém Bydžově. Jenže mě oslovil trenér Marcel Hlavatý, na kterého mám dobré vzpomínky z dřívějšího působení, a který o mé služby projevil zájem. Navíc mě řekl, že můj příchod konzultoval s hráči a i oni byli pro můj příchod. Takže nakonec po štvavé kampani proti mě a tradičních problémech s přestupem jsem rád, že jsem u vás v Ohnišťanech.

 

2)Jsi překvapený jak se týmu herně zatím daří?

Vím, že se vám minulá sezóna výsledkově nepovedla. Jenže už v letní přípravě bylo vidět na klukách velké odhodlání, aby se minulá sezóna neopakovala. Zároveň si myslím, že je mužstvo dobře poskládané a až se ještě více sehrajeme, tak pevně věřím, že se nám bude dařit a i nadále budeme předvádět pěkný fotbal jako doposud.

3)Co říkáš na kolektiv a vůbec na Ohnišťanský fotbalový klub?

Kolektiv zůstal až na pár výjimek stejný jako v době, kdy jsem u vás hrál. Navíc se fotbalisti v Ohnišťanech dají nazvat kolektivem, protože táhnete všichni za jeden provaz. Po tréninku nebo po zápase posedíte a pobavíte se a já jsem rád, že můžu být ve vašem kolektivu s vámi. Velký plus samozřejmě je, že všichni kluci jsou ohnišťaňáci a nemusíte shánět lidi jinde. Velké plus je také to, že nemáte mezi sebou podrazáky jako je mají některé týmy, kteří se snaží kolektiv rozvracet.

4)Oproti tvému nedávnému působení v našem dresu se toho dost změnilo i v zázemí klubu,co říkáš na změnu pažitu a dodělání pergoly?

Touto odpovědí bych navázal na to, co říkám na ohnišťanský fotbalový klub. Hned zpočátku musím říct, že pergola je nádherná a trávník radost po něm běhat, obojí se povedlo. Je mě jasný, že aby se vše zrealizovalo do současné podoby, tak to stálo spousty času, práce a úsilí při shánění financí. Každopádně se ale na všem podíleli lidé, kterým bije srdíčko pro ohnišťanský fotbal – ať to byli fotbalisti, členové výboru, fanoušci nebo dobrovolníci. Zázemí máte udělané nádherné a vůbec se nedivím, že se klukům z Ohnišťan nechce chodit hrát do jiných klubů.

5)Máš nějaký gólový cíl na letošní sezónu a s jakým umístěním týmu by jsi byl spokojený?

Já si nikdy nedávám před sezónou gólové cíle. Nikdy jsem elitní střelec nebyl, spíš jsem na góly nahrával. Umístění týmu bych samozřejmě rád viděl v horních patrech tabulky, ale důležité je, aby se nehrálo v křeči a měli jsme z fotbalu radost. I když Ohnišťanům by okresní přebor slušel.

6)Co říkáš na Ohnišťanské fanoušky?

Fanoušky máte úžasný, řekl bych jedny z nejlepších. Během zápasu jsou slyšet, fandí a občas si zanadávají. Ovšem na konci zápasu vyprovodí mužstvo potleskem, ať zápas skončí jakkoliv a tak to má vypadat. Navíc v hojném počtu jezdí povzduzovat mužstvo na hřiště soupeřů. Fotbal hrajem pro své potěšení, ale i pro fanoušky, kterým chceme předvádět pěkný fotbal okořeněný góly – fanoušci v Ohnišťanech si to zaslouží.

7)Kolik sezón našim fanouškům v Ohnistanskem dresu můžeš slíbit?

Tak to se těžko slibuje. Chci samozřejmě hrát co nejdéle pokud vydrží zdraví a budou se mi vyhýbat zranění. Prostě chci hrát do doby, dokud budu mužstvu mít co dát a budu mu prospěšný svou hrou.

Děkuji ti Jirko za odpovědi a za všechny fanoušky Ohnišťan ti přeji co nejvíce vstřelených gólů a uspěchů jak v našem dresu ,tak v osobním životě!

napsal J.Šulc

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *