Ohnišťany – Nové Město 7:1 (2:0)

Do sobotního zápasu proti Novému Městu jsme nastupovali s ambicemi získat tři body. Hned v úvodu jsme si vytvořili mírnou převahu, kdy ve třetí minutě hlavičkuje Vobrázek, brankář soupeřů však chytá. V 5. minutě následuje hlavička Vendy Dvořáka, která rovněž nekončí v bráně soupeře. V následující minutě taktéž brankář zneškodňuje střelu Jirky Vobořila.

V 9. minutě z 35 metrů střílí Kopy, soupeř tečuje na roh. Na centrovou nabídku Jirky Vobořila z 30 metrů v 11. minutě nikdo nereaguje. V 17. minutě zatahuje Sváťa balón po levé straně, jeho centr se bohužel ocitá mimo hřiště. Ani další šanci, po pěkně nakopnutém rohu, v následující minutě nedokážeme využít. A v dalších 60 vteřinách opět Venda Dvořák střílí „jen“ do brankáře.

Ve 20. minutě rohový kop Jirky Vobořila končí na hlavě soupeřova obránce. Ve 25. minutě pěknou akci předvádí Filip Kmínek s Jirkou Vobořilem a v tutéž minutu další roh zneškodní brankář. Ve 26. minutě se o slovo přihlásí soupeři po naší špatné rozehrávce, ale střílí „nad“, stejně jako kde se ocitá centr Bodyho ve 28. minutě. Soupeřův trestný kop od velkého vápna letí vedle brány, kde Mireček vše jistí. Průnik soupeře ve 34. minutě zastavuje Vobrázek, rozehrává z půlky na Bodyho a ten nachází Vendu Dvořáka. Huráááá, konečně první gól. Ve 37. minutě proměňuje lobem Jirka Vobořil na 2:0. Minutu před odpískáním poločasu je soupeřův centr na Mirečka neúspěšný. V té samé minutě po zranění Filipa Kmínka nastupuje do hry Adam Jiříček.

Přestože jsme v prvním poločase měli mírnou převahu, druhý byl ještě o poznání lepší, když si o balón začali více říkat Fíla s Kopym. Ve 47. minutě Venda Dvořák nevystřelí ve velkém vápně, míč získává soupeř, avšak průnik jejich záložníka končí těsně vedle tyče. V 51. minutě, po přihrávce Kopyho, trefuje Adam od velkého vápna brankáře. V 57. minutě přihrává Body, běžící po lajně, Vendovi Dvořákovi, tomu ale balón vyfoukne brankář Nového Města. V 58. minutě nepřesný centr Jirky Vobořila zneškodňuje soupeř.

Tlak na soupeřovu branku nám vydržel až do konce zápasu, kdy dobře hrající kluci odměnili sebe i diváky pěknou hrou a vysokým skóre 7:1. Pochvalu si zaslouží všichni hráči: za snahu bojovat, chuť vyhrát, zejména pak za to, že se nepřizpůsobili soupeřově slabší hře, což je u nás někdy problém; a nejen naši tři střelci, kdy se třemi góly blýskl Venda Dvořák, dva si připsal na konto Jirka Vobořil a rovněž dva Kopy. Hráli jsme pěkný fotbal, kdy byli kluci odměňováni hlasitým potleskem spokojených diváků. Ještě bych asi podotkl, že kdybychom měli hlavičkáře, tak by soupeř odjel s ještě větším debaklem, protože tolik trestných kopů a hlavně rohů jsme nezužitkovali. K závěru se mohl prosadit i náš nováček Adam Jiříček, když střílí a už to vypadá, že míč skončí jen těsně mimo bránu. Pohotový Venda Dvořák dokázal ještě míč usměrnit správným směrem, a tak se opět rozvlnila síť soupeřovy brány.

I když pravdou je, že Nové Město přijelo zřejmě oslabeno, protože mělo jen jednoho hráče na střídání, tak i my jsme nebyli kompletní – omluveni byli Jiří Kmínek, Jaroslav Novotný, Roman Mydlář a také Michal Bezvoda, který se rozhodl u nás s fotbalem skončit.

K výsledku 7:1 asi není co vytknout – snad jen, že by tam slušela víc ta 0, ale i soupeř dokázal zakročit a vstřelit gól. Nikdo nejsme dokonalý a občas zachybujeme, ale podívejme se na tabulku, naše skóre je slušné a můžeme se po pátém kole pyšnit nejlepší obranou.

branky: Dvořák 3, Kopáč 2, Vobořil 2 – Midloch P
žl.karty: 3 : 1
č.karty: 0 : 0
diváci: 80

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *